Materiale Speciale - Titam Safety

Go to content

Ghidul tău pentru materiale speciale


Mănușile de siguranță sunt purtate în mii de medii de lucru din întreaga lume, în diverse setări, cum ar fi brutării, spitalele și șantierele. Pur și simplu, mănușile de protecție sunt articole de îmbrăcăminte de protecție care oferă protecție mâinilor, degetelor, degetelor mari și a încheieturilor împotriva forțelor externe, substanțelor chimice, elementelor și pericolelor la locul de muncă. Pentru fiecare industrie care necesită mănuși de siguranță, există zeci de articole diferite care oferă specificații de specialitate pentru nevoile purtătorului. În această eră a progreselor tehnologice rapide, se dezvoltă substanțe chimice noi și se dezvoltă procese. În multe privințe, lucrătorii sunt expuși unor riscuri mai mari în mediul lor de lucru și deținerea echipamentului adecvat de siguranță este important.
arrow

Materiale

HPPE (polietilenă de înaltă performanță)

Fibra HPPE are o rezistență extrem de mare față de perturbările fizico-mecanice din mediul exterior, totodată este flexibilă și ușoară, dar foarte durabilă. Mănușile fabricate în întregime din HPPE pot atinge de obicei rezistența la tăiere la nivelul 3 / B conform EN388: 2016, dar atunci când sunt întărite cu oțel sau altă fibră, aceasta poate fi mărită la rezistența la tăiere la nivelul 5 / E și mai mare.

FIBRA DE STICLĂ

Raport de rezistență mare la greutate și flexibilitate . Fibra de sticlă este un material ușor , care creează rezistență în aproape orice produs finit sau component. Fibra de sticlă poate fi mai puternică decât oțelul și metalele. Foarte rezistentă la extremele mediului, de aceea este folosită la mănușile antităiere.
Are o suprafață netedă, mătăsoasă, care se simte rece pentru purtător, oferind confort ridicat utilizatorului. Fibra de sticlă poate fi utilizată ca unică componentă pentru a oferi rezistență la tăiere, atingând de obicei nivelul 3 / B, dar și pentru a întări alte fibre.

FIBRA DE OȚEL

În comparație cu alte tipuri de fibre, cum ar fi carbonul, sticla, aramida sau fibrele naturale, fibrele metalice au o rezistență electrică scăzută. Acest lucru le face adecvate pentru orice aplicație care necesită conductivitate electrică. Rezistența lor termică excelentă îi face să reziste la temperaturi extreme. Rezistența la coroziune se realizează prin utilizarea aliajelor de înaltă calitate în oțeluri inoxidabile sau alte metale. Alte proprietăți mecanice avantajoase ale fibrelor metalice includ deformarea ridicată, ductilitatea, rezistența la șoc și rezistența la foc.
Oțelul inoxidabil este folosit în mod obișnuit pentru a oferi rezistență la tăiere în combinație cu alte fibre, cum ar fi aramida sau HPPE.
Rezistența la tăiere cu oțel a fost și continuă să fie o variantă preferată pentru utilizator, deoarece mănușile sunt prelucrate în așa fel încât oțelul inoxidabil are o textură ușoară,  oferă și confortul dorit de către utilizator, dar cu rezistența și protecția garantată.

PolyKor®

PolyKor® Xrystal® este un fir proiectat care reprezintă următoarea generație în protecție maximă la tăiere și confort. Este un amestec de polietilenă cu modul înalt și fibre pe bază de minerale. Aceste fibre pe bază de minerale au o compoziție chimică similară cu cea a sticlei, dar sunt în mod inerent mai bune în ceea ce privește rezistența la tăiere și la oxidare, precum și compresia și forfecarea.

Fibra continuă este produsă prin extrudare ingenioasă din topitură de minerale, creând una dintre cele mai puternice și dure fibre din lume.

FIBRA DE CARBON

Mănușile antistatice sunt fabricate din fibre de carbon conductoare și acoperiri care previn acumularea de electricitate statică care, atunci când este descărcată, poate deteriora echipamentele sensibile sau poate crea scântei periculoase.
 Fibrele de carbon sunt extrem de rigide, puternice și ușoare și sunt utilizate în multe procese pentru a crea materiale de construcție sau protecție excelente. Proprietățile din fibra  de carbon sunt apropiate de cea a oțelului, iar greutatea este apropiată de cea a plasticului. Astfel, raportul rezistență la greutate (precum și raportul de rigiditate la greutate) al fibrei de carbon este mult mai mare decât din oțel sau din plastic. Fibra de carbon este extrem de puternică.

Învelișurile mănușilor


Spumă de nitril

Un strat de nitril spumant acționează ca un burete atunci când lucrați cu suprafețe uleioase, oferind o aderență excelentă în condiții umede și uleioase. Nitrilul din spumă permite, de asemenea, să respire mâna, ceea ce înseamnă confort sporit pentru purtători. Cu structura porilor deschiși a nitrilului cu spumă flexibilă, acesta poate deveni saturat, deci este mai potrivit condițiilor de uleioase și suprafețe uscate.

Nitril cu textură fină

Mănușile cu un strat fin de nitril sunt dure și durabile, cu o bună rezistență la abraziune și la perforare. În mod obișnuit, au o aderență bună la zonele cu ulei, grăsime și lichide, cu toate acestea, poate oferi mai puțină dexteritate, deci nu sunt potrivite pentru lucrări de asamblare complicate. Mănușile acoperite cu nitril fin funcționează bine într-o serie de industrii, inclusiv în industria auto, fabricarea sticlei, fabricarea metalelor sau ștanțarea și construcția.

Poliuretan (PU)

PU este adesea considerat învelișul ideal pentru mănuși de protecție împotriva tăieturilor datorită proprietăților sale moi și întinse care oferă în continuare o bună rezistență la puncție fără a fi prea voluminos. Acoperirile din PU tind să aibă niveluri de penetrare mai ridicate în căptușeala tricotului ca dezavantaj și acest lucru poate provoca probleme cu sensibilitatea pielii. PU este, de asemenea, o acoperire non-respirabilă, așa că este adesea folosit ca stil de acoperire doar pe degete sau palme pentru a reduce transpirația în interiorul mănușilor.
PU este durabil și flexibil, ceea ce îl face o acoperire excelentă pentru manipularea și asamblarea ascuțite generale în mai multe industrii, cum ar fi producția, industria aerospațială și manipularea de precizie.

Latex

Latexul oferă elasticitate și aderență ridicate în comparație cu alte acoperiri pentru mănuși. Acest lucru este valabil mai ales pentru latexul cu textură rugoasă, care oferă o aderență remarcabilă adesea de-a lungul rezistenței la perforare. Un dezavantaj pentru mănușile acoperite cu latex este că latexul conține o proteină care uneori poate provoca reacții alergice la unii purtători. Dar, latexul este foarte durabil și este încă ideal pentru o serie de aplicații în industrii precum construcții, sticlă, utilități și gestionarea deșeurilor.

Policlorură de vinil (PVC)

Policlorura de vinil (PVC) este un polimer termoplastic. PVC oferă o bună rezistență la abraziune, dar poate fi susceptibil la înțepături, tăieturi și blocaje. Deși este flexibil, nu oferă sensibilitate tactilă asociată majorității produselor din cauciuc. PVC începe să se înmoaie la aproximativ 82 ° C. PVC-ul este eficient împotriva apei și a celor mai apoase soluții, detergenți și baze și acizi diluați. Are doar o rezistență chimică limitată la solvenții organici. PVC-ul este unul dintre cele mai comune acoperiri pentru mănușile de lucru.

Cauciuc termoplastic (TPR)

Materialul TPR, cunoscut și sub denumirea de cauciuc termoplastic, este un material care are proprietăți atât din plastic, cât și din cauciuc. Este ușor și are o bună rezistență la abraziune, o bună rezistență la rupere, rezistență la intemperii și proprietăți electrice.

Caracteristicile materialului TPR
  • Are rezistență la oboseală la flexiune ridicată
  • Rezistență mare la rupere și abraziune
  • Are o rezistență la impact mare și bune proprietăți dielectrice
  • Rezistent la chimicale
  • Reciclabil
  • Poate fi utilizat la temperaturi cuprinse între -30 ° C și 140 ° C


sageata
Back to content